Ibland är det mysigt att anstränga sig lite extra även en vanlig hemma-lördag med varandra. Eftersom vi numera är duktiga på att köra dejt-kvällar passar vi på att lägga mer krut på maten och laga den tillsammans för att få den där efterlängtade kvalitétstiden som är så viktig oavsett om det är i ett förhållande med killen, familjen eller vännerna. Eftersom vi båda väljer förrätt framför dessert blev det en tvårätters med heta räkor och alldeles mör fläskfilé. Heta räkor: Lägg räkor, skuren chilifrukt och hackad lök i en ugnsform. Häll över olja, krydda med chili och lite sweet chilisås. Ställ i ugnen på ca tvåhundra grader och låt gotta sig tills det fått färg. Smaka av och servera med en mjuk baguette. Fläskfilé i ugn: Marinera fläskfilé med vitlök, olja, rött vin, smör, kryddor och basilika, lägg allt i en plastpåse och låt stå minst ett par timmar. Stek fläskfilen snabbt på hög värme för att få en krispig yta. Lägg den sen i en ugnform som du täcker med folie och låt stå tills den blivit genomgottad i ca 20-30 min beroende på ugn. Var noga så den inte blir torr! Servera med en rotfruktsgratäng och en sås gjord på skyn från stekningen, rött vin, grädde och svartpeppar som du blandar i stekpannan och låter koka upp. ,. bilderna är tagna i mörker därav den dåliga kvalitén.