Ibland är det svårt att veta vart vi ska börja i köket. Jag tycker om att utgå från ett simpelt recept med få ingredienser och sedan prova mig fram med detaljerna för att hitta nya smaker och kombinationer. Jag vill dela med mig av min delikata pastabas med en krämig tomatsås som kan varieras på hundra sätt och passar lika bra i matlådan som till tjejkvällen. Du kommer förhoppningsvis att älska den! Enkla pastan: Välj valfri pasta av hög kvalitet, glutenfri fungerar det med om så önskas. Koka enligt anvsningarna tillsammans med en grönsaksbuljong, en nypa örtsalt och en msk olivolja. Hacka valfri grönsaker i större bitar. Prova exempelvis ruccola, prujolök, solrosskott, mixade körsbärstomater, blomkål, avokado, romansallad, granatäpple, sugar snaps, minimorötter eller färska örter som basilika eller timjan. Skölj pastan och låt svalna något. Rör ner valfri tomatsås och en msk olivolja. Beräkna ca 1 ½ dl sås per dl pasta. Rör ner grönsakerna, en nypa örtsalt + svartpeppar och ett par nävar valfria frön eller hackade nötter. Pressa över citron och smula över fetaost precis innan servering. Tips! Servera pastan som den är eller pimpa med protein. Förslagsvis halloumi, grillad kyckling, lax i valfri form eller starkt kryddad korv med hög kötthalt. Gör egen tomatsås genom att koka upp passerade tomater med pressad vitlök, rejält med färsk basilika, en nypa honung och svartpeppar. Välj gärna ekologiska varor – främst på kött, frukt och eventuella mjölkprodukter. Prova någon av de glutenfria pastasorterna som finns i matffären. Garnera rätterna med olika frön, hackade nötter eller färska örter. Servera gärna rätten med riven parmesan. Fungerar utmärkt som vegetarisk! (Utdrag från ett gammalt jobb för VeckoRevyn)