Fisk! Denna underbara skapelse. Min relation till firren är stark och god. Jag prioriterar alltid fisk före kött. Älskar att hitta nya sätt att tillaga den och väljer mina fiskar allt mer medvetet. Många tycker det är svårt att tillaga fisk och har en vision om att det är svårt. Ofta gör vi det svårt och tar i för mycket. De bästa fisk-måltiderna jag ätit är när det är enkelt gjort. Som att steka en tunn filé i örtsalt, smör och peppar. I några sekunder på varje sida. Inte mer. Eller när laxen gottat sig i ugnen i en kvart, absolut inte längre. Så, huvudregeln med fisken är att inte tillaga för länge och inte göra det för avancerat. Ska du ha fisk i soppa eller gryta behöver du ofta tillsätta firren sist och bara låta den ligga i några minuter. Tajming är allt. Den här ljuvliga rätten bjöd syrrans resekompis på i Sydney. Fantastisk! Lättlagad fiskmiddag: Koka upp riset på samma sätt som vanligt men med kokosmjölk istället för vatten. Jag använde vanligt jasminris. Var uppmärksam på värmen så det inte bränner i botten. Tillsätt ev lite vatten i slutet om det behövs. Höfta ihop en dressing av olivolja/sesamolja, pasionsfrukt, örtsalt, peppar och vatten/kokosvatten. Smaka av med eko-lime/citron. När riset nästan är färdigt börjar du med fisken: Lägg tunna vita fiskfiléer i en het panna (med smör). Stek lätt på varje sida med örtsalt/peppar/gräslök/pumpakärnor. Max ett par minuter. Servera genast. Jag använde ekologisk torsk som delades på mitten men rekommenderar snarare tunnare filéer som t.ex. rödspätta. Servera med riset och dressingen, njuut!