Senaste veckorna har jag varit i en rejäl halloumi-period. Den här salta, sega och underbara osten får det att vattnas i gommen. Den är helt beroendeframkallande för oss som gillar salta smaker. Det som gör den extremt härlig är att den bidrar till att jag äter mer vegetariskt, den går snabbt att tillaga och den går att peta i de flesta maträter. Den trivs som en hamburgare, på pizza, i en rejäl sallad, som tillbehör på middagen och som snabbt mellanmål. Den är fantastisk på grillen och passar fint till fruktsallad. Rekommenderas! Två favoriter med halloumi (klicka på bilderna): Sesampanerad Halloumi: Skär halloumin i ca 1 cm tjocka skivor, lägg i en het panna med kokosolja/smör. Häll över sesamfrön och sänk värmen något. Lät ligga tills den smälter på undersidan och får färg, vänd, häll på frön och stäng av plattan. Helst ska den bli sådär seg, lite smält och ändå hård i kanterna .. Servera med en rejäl sallad, mellan ett gott bröd eller ät som den är. Smaklig spis!