Att hitta goda och hälsosamma livsmedel att ha till sitt kött/fisk/fågel är lika roligt och brett. Det finns otaliga varianter som heter annat än det klassiska pasta, ris och potatis och många av oss kan behöva ta en kik i djungeln av grönsaker och rotfrukter och våga prova några nya varianter på middagbordet. Som den förvånansvärt trevlige mr Blomkål som lätt snyggas till diverse salt smör och i sällskap av den piffande spenaten. Stek eller ugnsbaka lax med citron, dill och smör. Koka upp spenat i en kastrull med lite vatten i botten för att inte brännas och koka upp vatten i en separat kastrull bredvid. Hacka blomkålen i stora bitar och häll ner när vattnet kokar. Låt bubbla tills det blivit mjukt, häll av vattnet och förgyll med salt och smör. Hacka sönder kålen med ett köksverktyg och toppa med gräslök, smaka av och servera med fisken och spenaten. Avsluta med att piffa till det hela med en rejäl grönsallad, avokado och någon yoghurtsås. Har ni tips på andra varianter istållet för pasta/ris/potatis? DELA MED ER, så är ni rara :) .