Lunchen är min sämsta måltid. Jag som älskar mat och att äta tycker mest att lunchen är trist och ett nödvändigt ont. Det är sällan som jag verkligen njuter av lunchen, kanske för att det är den måltid som jag upplever kommer mest i kläm mellan dagens alla måsten och som smakar minst gott. 80% av mina luncher bor i matlådan. Resterande äts ute med varierande resultat. Ofta blir jag besviken för att jag, 1. inte blev mätt, 2. Betalade 150:- för en "matig sallad" och inte blev mätt eller 3. valde riktig mat och ändå inte blev mätt och lade ytterligare 50:- på att komplettera med ett tidigt mellanmål. Något som är lite bättre är matlådan, eller i mitt fall "matpaketet" som jag släpar så ofta jag kan. Där kan jag styra innehållet så det blir tillräckligt mycket mat och kompletterar ofta med avokado, grönsaker och någon frukt. Det blir viktigt eftersom jag vet att om jag inte blir riktigt mätt på lunchen så kommer det att påverka resten av dagen. Alltså handlar det till stor del om att få i sig en rejäl måltid. Ofta lagar vi matlådor på söndagarna, och det är inte svårare än att vi lagar ett par rätter som direkt fördelas i lådor, redo att plocka med sig under veckan. Låt oss ta en titt på lådan nedan. Den bestod av kikärtsbiffar, chilimajonäs, grönsaker, avokado, ett äpple och ärtpasta som marinerats i vinäger, olivolja, citron och tomater. Just den här lådan var rester som fick nytt liv. Pastan var några dagar gammal och hottades upp med oljeblandningen och pumpakärnor. Biffarna är bra att göra i ordning och frysa in i portionsförpackningar. Avokado mättar bra till och äpplet passar lika bra till mellanmålet som att komplettera lunchen med om den inte gör en helt mätt. Gud, inser att hela inlägget handlar om mättnad. Det är verkligen det jag upplever är det viktigaste med lunchen, att det ger ny energi och mättnad för eftermiddagen.