Husmanskost och helt vanlig mat behöver aldrig vara "fel" eller onyttig. Det kan vara precis hur härligt och gött som helst, när vi lagar det med omtanke och piffar till det med näringsrika detaljer utan att göra det svårt. Såhär, en klassisk tallrik med pasta och köttbullar kan vara vit spagetti, köpta köttbullar, några tomater och isbergssallad. Eller så kan vi prova en ny variant på pastan, rulla våra egna köttbullar och låta grönsakerna ta plats. Vi kan strössla med goda örter eller kryddor, dekorera med ekologisk senap och frön eller prova pasta på majs eller bönor. Ibland kan det räcka att köpa ett ekologiskt kött och prova att göra en egen tomatsalsa. Och vi behöver inte göra allt samtidigt. Köper du färdiga köttbullar - prova att göra egna. Äter du inga grönsaker - börja lägga till dina favoriter. En sak i taget, på din nivå. Husmanskost med twist: Barillas nya glutenfria pasta på majs och ris. Hemrullade köttbullar med ägg, basilika och vispgrädde. Eko-ketchup, senap, mixade hasselnötter och klassisk bostongurka. Färsk bladspenat, granatäpplekärnor, eko-vindruvor, ruccola och körsbärstomater.