Min kille kan precis som jag få rejäla sug efter diverse ting. Han är oftare i köttkategorin till min inte alltför stora förtjusning. Den här gången tjatade han om köttsoppa i veckor innan han äntligen fick tummen ur och slängde ihop en förvånansvärt god variant. Köttsoppa med rotfrukter och eget vitlöksbröd. Koka upp nötkött (delat i mindre bitar) tillsammans med salt, svartpeppar, vitpeppar, lök, morötter i två timmar. Ta bort skummet som bildas i början. Häll av spadet och spar det tillsammans med köttet, sila bort grönsakerna. Häll ner nya morötter, potatis som behöver längst koktid och låt koka tills de börjar mjukna. Sen champinjoner, zucchini, palsternacka i lika stora bitar. När det kokat till lagom konsistens häller du på krossade tomater, mer kryddor, köttbujong och grädde. Låt puttra en stund till och servera med vitlöksbröd eller knäckebröd. .