Jag och Kim turas ofta om att laga mat och den här gången slängde han ihop en alldeles ljuvlig kycklinggratäng som till och med var god flera dagar efter i matlådan. Mycket fett är tydligen hemligheten! Just gratänger är sådan där bra "ta vad som finns"-mat och bara slänga ihop med lite grejer. Det går nästan inte att misslyckas. Kim är betydligt bättre än mig på att hitta på roliga och goda gratänger så ni får hans version. ,. han kommer inte ihåg exakt och höftade bara ingredienserna: Stek på ett paket kyckling med smör eller kokosolja. Häll ner kycklingen, prujolök, champinjoner och bacon i en ugnsform. Rör ihop creme fraische franska örter, örtsalt, svartpeppar, soja, buljong och grädde. Häll över kycklingen och toppa med ost (valfritt). Gratinera i ugnen tills det fått färg, ca 20-30 min. Servera med klyftpotatis, kokt broccoli eller valfria rotsaker.