Den här grytan lärde en av mina ex-killar mig. Vi lagade den jämt och det är verkligen en av de godaste rätterna jag vet. Insåg att det var alldeles för längesedan så gjorde en stor gryta i helgen. Det är något speciellt med kombinationen av fetaost och soltorkade tomater som gifter sig så bra. Det här receptet är bara på ett ungefär, precis som med alla recept jag lägger upp här i bloggen så går det jättebra att justera ingredienserna utifrån det som finns hemma och vad ni gillar. Och har man inte prick alla ingredienser så är det inte hela världen, ofta går det att byta mot något annat eller hoppa över. Det var någon som påpekade att det vart mest frukostar och få recept på lunch och middag här och det stämmer verkligen. Ska bli bättre på variationen. Kycklinggryta med fetaost och soltorkade tomater 1 stor gryta Ris för ca 8 personer 500 gram kyckling (kan uteslutas eller bytas mot t.ex. bönor) 1 zucchini 1 stor paprika 1 rödlök 1 pkt sugar snaps 2 burkar soltorkade tomater 3 burkar cremé fraiché med soltorkade tomater och fetaost 3-4 paket fetaost valfria kryddor, t.ex. salt, peppar, chili smör Gör såhär: Koka ris enligt anvisningar på paketet. Värm smör i en gryta. Hacka löken och fräs den i smöret tills den blivit gyllende. Hacka kycklingen i mindre bitar och fräs tillsammans med löken. Häll på cremé fraichén när kycklingen börjat bli vit på kanterna. Klipp ner soltorkade tomater och smula ner fetaosten. Låt koka upp och puttra tills kycklingen är genomstekt. Smaksätt med valfria kryddor och hacka grönsakerna. Blanda i grönsakerna precis när grytan börjar bli klar så behåller de sin spänst. Du kan såklart halvera receptet eller ta de grönsaker som du har hemma. Servera grytan med ris och någon god sallad. Det som blir över gör sig fint i matlådor för veckan och går bra att frysa in. Fler recept för lunch och middag? → Ugnsbakad lax med kokosris! → One pot pasta med tomatsås och grönsaker!