Ah. Laxen är den ständigt återkommande favoriten. Den här gången försökte jag twista om den gamla klassikern "lax med romsås och potatis" och resultatet blev finfint! Som ni säkert märkt gillar jag att ta klassiska rätter och försöka piffa till dem. Som t.ex här: Köttfärsbiffar med twist! Lax med dillsås och grönmos: Lägg laxfiléerna i en smord ugnsform, droppa citron och krydda med valfria kryddor. Täck med ugnsfolie och grädda i ugnen i exakt 16 min på 225 grader. Hacka broccoli & blomkål i mindre bitar, koka dem lätt mjuka och hacka sönder. Vispa till ett mos med en elvisp eller mixer och rör ner havremjölk, smör & ev ingefära, vitpeppar, örtsalt. Servera med en stor sallad och dillsåsen. Dillsås: Blanda ihop valfri mängd grekisk yoghurt, citron, dill, gräslök, majonäs, örtslt, peppar och persilja.