Jag har fått en ny sport i att ta vara på maten som blir över. Provar nya kombinationer av rester, lägger saker i omeletter och pytsar ihop diverse tillbehör för att ta vara på det som blivit över. Som Kims farfar brukade säga om precis alla rester som fanns - "det kan jag lägga på mackan imorgon". Jag tror att vi överlag behöver bli bättre på att ta hand om maten. Att utgå mer från det vi har hemma hellre än att bara köpa nytt, att prova nya kombinationer av rester och slänga ihop sådant som blev över till goda restmiddagar. Bilderna nedan visar en pyttipanna som kom till av ett gäng rester från helgens grillmiddagar. Vi drog ner det som fanns och det hela blev en kryddig pytt som fungerade fint som söndagsmat. Pytt i panna á rester: Överblivna ugnsbakade rotfrukter + ett par choritzo från frysen + grillat kött från fredagen = hacka i mindre bitar, krydda på valfritt sätt och stek lätt så det får färg. Toppa med ett par stekta ägg och grönsaker.