De här gröna plättarna gjorde succé när jag lade upp dem på min instagram. Det hela är ett resultat av en ambition att göra någon form av grönsakspannkaka och detta blev resultatet: er fram! Ingredienser: - två nypor - havregryn - 2 bananer - 5-6 ägg - valfri mängd spenat & zucchini - ca 3-4 msk dinkelmjöl fullkorn - ca 2 msk smält kokosolja - ca 3-4 dl mjölk - Gör såhär: Mosa bananerna till ett fint mos och blanda ihop med ägg, kokosoljan och mjölk. Koka upp den frysta spenaten så det mesta av vätskan försvinner, ha låg värme så inte botten bränns. Blanda ner havregryn och dinkelmjölet i smeten och rör så klumparna försvinner. Riv zucchinin och blanda ner i smeten tillsammans med spenaten. Rör ner en nypa salt och stek i mindre pannkakor på hög värme. Plättarna kan vara aningens ostabila i början så gör hellre små till att börja med och låt dem steka minst ett par min på varje sida så de blir ordentligt gräddade utan att brännas. Servera med grädde som vispats ihop med naturell kvarg, hallon och hemgjort äppelmos.