Ursäkta närgången matbild á 2011, men den var inte menad till ett blogginlägg men nu får den åka med. Okej, det hela började med att min bästis Stefan skickade ett röstmeddelande där han berättade om en pasta han lagat. Jag hörde på hans pastaröst att det var en oerhörd fullträff. Var således tvungen att provlaga och ja, jag blev besatt. Det här kan vara den godaste pastan jag ätit någonsin - men för att inte ge er orimliga förväntningar: Det här är en helt okej pasta som du borde testa. Testade den först på Linda som APPROVED. Testade sedan på syrran och Liam. Den gången blev jag något övermodig och dränkte såsen i pastavatten men det var fortfarande otroligt (menar mediokert ha inte för höga förväntningar) gott. Kan inte ge ett exakt recept eftersom jag bara fick röstmeddelande från Stefan och han höftade men här är hur jag gjorde på ett ungefär, häng med! Hacka någon lök eller vilök om du vill ha det. Häll olja i en panna och stek upp tills den mjuknar. Koka pasta till precis innan du kommer till al dente. Alltså låt den för guds skull inte bli färdigkokt. Häll i pastavatten så det blir en bas för såsen. Häll av resten av pastavattnet så inte pastan ligger kvar och blir för mjuk. Häll ner lite grädde, massor med parmesan, fryst spenat, svartpeppar och flingsalt. Koka upp och låt bubbla en stund. Rosa hasselnötter i en panna. Lägg i pastan och rör ihop. Blanda ner ett par äggulor. Viktigt att inte lägga i dessa direkt i såsen när den kokar för då blir det ... *trumvirvel* ... äggröra! Fick absolut sila bort äggröra första gången jag gjorde detta, no joke. Tadaa! Smaka av med svartpeppar och flingsalt. Toppa med rostade nötter. Njut! Läs även: Recept: Fylld pasta med kantareller och parmesan