Att duka upp hela bordet med mat är ju alldeles extra lyxigt och gott. Att göra det med rester är ett bra trick för att äta upp sådant som kanske annars inte är så sexigt. Jag har en tendens att vilja spara på precis allt ätbart, även om det bara är en sked kvar av t.ex salsan. Det går alltid att använda till något. Middagen nedan består alltså till stor del av sådant som blivit över och behövde ätas upp. Kokta ägg som kokades för flera dagar sedan blev ägghalvor med majonäs och överbliven rom från en romsås. Kräftstjärtar som var kvar efter helgens pizza och bananpannkakor som åts kvällen innan. Rester blir helt enkelt goda igen när de får paras ihop med varandra i en plockmiddag. Det är något fint som händer när bordet förgylls med många olika ätbara grejer ... ,. kalaset bestod av bananpannkakor, grädde, färska bär, wienersemla, kräftstjärtar, rom, krasse, knäckebröd, ägghalvor, avokado, ost och lite till.