När mormor och morfar senast hälsade på bjöd jag på den här enkla och helt delikata rätten. Den blev mycket uppskattad och utrop som "det här var det godaste på länge" gav ett strålande betyg. Så, nästa gång ni bjuder på middag - servera detta! Ugnsbakad laxfilé & pumpa med cahewkräm. Ugnsbakad lax: Sätt ugnen på ca 200 grader. Lägg tinade/färska laxfiléer i en smord ugnsform (kokosolja, olivolja, örtsalt, peppar). Pressa över citron/lime och täck med folie. Grädda i ugnen i 16 min. Dela pumpan i rejäla bitar (betydligt större än klyftpotatis), lägg på en plåt och strö över havssalt, pepparmix och olivolja. Ställ in under laxen i ugnen. Recept på cashewkräm! Grönasakerna: Blanda olivolja, havssalt, kokosolja, sesamfrön, honung, pressad lime i salladsskålen. Skär körsbärstomater, paprika, sugar snaps, rödlök, avokado och ärtor i större bitar. Häll ner i skålen tillsammans med ett par nävar ruccola, bladspenat och romansallad. Rör runt ordentligt och toppa med solroskärnor och pressa över mer lime.