Det senaste året har min kärlek till mjölkprodukter fallit mellan stolarna. Från att dagligen ha ätit fil, grädde, keso och kvarg är jag nu nere på mjölk till gröten och gräddiga såser. Anledningen är inte mer komplicerad än att jag helt snöat in på friska, syrliga och sura smaker och att min laktosintolerans blivit värre den senaste tiden. I och med detta har det öppnat sig en helt ny värld med mängder av godsaker som inte kräver mjölk som bas. Som den här fluffiga avokadomoussen som visade sig vara supergod till både lax och kyckling. ,. Raw Avokadomousse: Gröp ur 2-3 avokado och lägg i en mixer/bunke med mixerstav, häll på olivolja, pressa ner vitlöksklyftor, pepparmix, örtsalt, lime, citron, chili, och rivet äpple efter smak. För att få en frisk smak krävs saften från 1-2 citroner, minst. Prova er fram och smaka av. Mixa samman allt ordentligt till en fluffig mousse. Går säkerligen utmärkt att smaksätta med diverse örter, kryddor, bladspenat, ruccola osv. Servera till lax, vegetariskt eller kyckling.