Jag har ju levt ett liv utan gnocchi. Oklart varför, men nu har jag äntligen upptäckt den! Så bra snabbmat att ha hemma. Att jag inte förstått det tidigare, men bättre sent än aldrig och allt det där. Jag gjorde det enkelt genom att laga en snabb tomatsås och servera med mozzarella (Edith som inte gillar mozzarella ville ha bitar av gräddost, absolut). Internet kryllar av spännande recept med gnocchi så nästa gång ska jag unna mig att följa ett från punkt till pricka. Men till dess, här är gnocchi med simpel tomatsås. Måtten är på ett ungefär så höfta er fram och smaka av under tiden. Ingredienser 1-2 burkar krossade tomater ca 1-2 dl vatten 3 rejäla msk tomatpuré en bit valfri lök 2 klyftor vitlök 1 rejäl nypa socker 1 rejäl nypa örtsalt olivolja ev. oregano 1 pkt gnocchi solroskärnor (rosta gärna i torr panna) färsk basilika Gör såhär: Hacka löken, tryck till vitlöken med kniven och hacka den. Fräs i pannan med olja. Rör ner tomatpurén och fräs på. Häll ner krossade tomater, salt, socker och eventuell annan krydda som verkar god. Låt puttra i 10 minuter på medelvärme, se upp så det inte bränns. Tillsätt eventuellt lite vatten beroende på vilken konsistens och smak du vill åt. Lägg i gnocchi och koka ihop i ca 5 minuter eller tills de mjuknat. Häll upp på tallrik och servera med mozzarella, rostade solroskärnor, flingsalt och färsk basilika. Läs även: → 3 recept med avokado