Kände att det är läge att damma av det här gamla receptet från min första bok PT-Fias tio i topp. Fritata! Enkel snabbmat som går att variera på hundra sätt. Hade bara den norska boken på kontoret därav norska på bilderna. Såhär skrev jag om den i boken: Att ägg är den optimala snabbmaten har du säkert hört många gånger, och det stämmer verkligen. Den här frittatan passar lika bra till brunch som middag och kan smaksättas på flera olika sätt. Prova att ta morötter eller sötpotatis i stället för potatis och riv över parmesan i stället för fetaost. Matig fritata 4 portioner (en panna) 3 kokta potatisar eller överblivna rotfrukter smör eller kokosolja att steka i 5–6 (70 g) avrunna soltorkade tomater i olja 8 ägg 1 dl vatten 1 msk olivolja 100 g fetaost ½ kruka basilika Avkadomousse 2 avokador ½ dl olivolja med citron 1 pressad vitlöksklyfta 2 msk pressad citron/lime en näve färsk basilika örtsalt svartpeppar • Sätt ugnen på 150 grader. Skär potatisen i slantar och fräs i fettet i en stekpanna som tål att stå i ugnen. Hacka de soltorkade tomaterna i mindre bitar. Stek tillsammans med potatisen i cirka 3 minuter. Sänk värmen. Rör ihop ägg med vatten och olivolja, häll över potatisen. Smula över fetaost och hackad basilika. Stek på fortsatt svag värme i 10 minuter. Ställ sedan in hela pannan i ugnen i cirka 10 minuter. Frittatan bör vara ganska torr i mitten när den är klar. • Lägg ingredienserna till avokadomoussen i en skål och kör till en kräm med stavmixer. Smaka av och pressa eventuellt i mer citron. Häll upp krämen i en skål och ställ kallt. • Servera frittatan tillsammans med en stor grönsallad och avokadomousse. Tips! Avokadomoussen passar också jättebra till rätter med kyckling eller fisk, och till fredagstacosen. Tips! Avokadomoussen passar också jättebra till rätter med kyckling eller fisk, och till fredagstacosen.