Det här med att bli serverad riktigt god mat. Det finns så mycket härligt i det! Kim fick feeling i köket och drog ihop en rätt med asiatiska smaker. Vi har blivit helt frälsta av de smakerna den senaste tiden. Älskar sältan, sötman från mango och all koriander. Och limen! Det kan inte bli för mycket lime eller koriander ... Vill verkligen rekommenderar er att prova detta för det var så gott! Han utgick från ett recept med salmalax som han googlade fram men freestylade en aning. Ingredienser: 800 g salmalax (eller annan lax av fin kvalité) 1 tsk socker 1 tsk salt 200 g risnudlar 1 grön mango (knappt mogen) 2 salladslökar (tunt skivade) 1–2 röd chili (tunt skivad i ringar) 1 1/2 dl rostade salta jordnötter (lätt krossade) 1 kruka mynta 1 lime (i klyftor) Dressing: 1 msk honung saft och skal av 1 limefrukt 1 msk fisksås 1 msk soja 2 msk sesamolja 2 cm färsk riven ingefära 1 tsk vatten Klappa in salmalaxen med socker och salt. Låt stå. Lägg nudlarna i en djup skål och häll över kokande vatten. Låt stå ca 6 minuter, eller tills de är al dente. Häll av vattnet och skölj i iskallt vatten. Lägg tillbaka i skålen med 1 msk matolja och lite salt. Blanda runt och låt stå. Blanda dressingen och låt stå. Skala mangon och skär av köttet så nära kärnan som möjligt. Skiva tunna skivor och sedan stavar. Har du en julienne-skalare så använd den. Blanda nudlar, mango-strimlor, salladslök och chili (spara lite till dekoration) med dressingen (spara även lite här till laxen). Sätt en panna på riktigt hög värme utan olja. Skär laxen i bitar, men inte hela vägen ner – ungefär som när man gör hasselbackspotatis (det går nämligen inte att skära till laxen när den är tillagad, då glider bitarna bara iväg). Fös ihop den till en hel bit och halstra den i pannan i cirka två minuter. Den ska få en sotad yta men fortfarande ha en rå och saftig kärna i mitten. Vänd försiktigt och stek några sekunder. Lägg över hela biten på nudelblandningen och ringla över resten av dressingen över laxen. Toppa med resten av jordnötterna, chilin, salladslöken och sist mynta. Servera med limeklyftor. Receptet är från Elle Mat och vin. Läs mer: > Recept på världens godaste asiatiska vårrullar!