Jag har ju lyxen att vara gift med en person som älskar att laga mat. Och efter att han upptäckte Masterchef Australia så har han både inspirerats och vågat testa nya grejer, vilket resulterat i mängder med svingoda middagar. Häromveckan så hände det igen. Att han "svängde ihop" en helt delikat soppa med sötpotatis och rostad vitkål. Och förutom vitkålen så var det paprika och solroskärnor som topping, även de rostade. Jag försökte få ur honom det exakta receptet men han höftade sig fram så jag får uppmuntra er till att göra samma sak. Är ni osäkra så googla typ potatissoppa och ta grunderna från det. Men prova er fram, det är svårt att misslyckas och man smakar sig igenom och justerar mängder efter hand. Ingredienser: Sötpotatis, potatis, palsternacka Grönsaksbuljong Purjolök Grädde Tomatpure Vitpeppar, salt Paprika Vitkål Solroskärnor Olja att steka i Persilja Gör såhär: Koka upp buljongen tillsammans med rotfrukterna och purjolöken. Smaksätt med tomatpuré, grädde och kryddor. Hacka paprika och riv vitkålen. Rosta dem i en het panna tillsammans med solroskärnorna. Mixa soppan slät och toppa med de rostade sakerna och klipp över persilja.