Okej, jag vet att bilden är lite trälig men titta på pizzan! Upptäckte löjromspizza första gången på en restaurang här i Stockholm har fantiserat om den sedan dess. När min vän Linda presenterade detta en fredagkväll blev jag frälst på nytt. Det är löjligt enkelt att göra en pizza med löjrom. Och det är nog den absolut godaste pizzan jag vet. Finns få som slår ut denna. Eftersom löjrom kostar en slant som kanske inte alltid känns värd att lägga så fungerar det utmärkt med exempelvis röd stenbitsrom eller något annat som man gillar. Har du dålig inspiration för kvällens middag eller är trött på tacos till Mello imorgon? Gör denna. Och njut! Recept pizza med löjrom Gör en egen pizzadeg eller köp en färdig i matbutiken eller hos närmaste pizzabagare. Leila Lindholm har bra recept på pizzadeg om du googlar. Sedan behöver du följande: Valfri pizzadeg Löjrom (eller valfri annan rom) Cremé Fraische Västerbottenost Rödlök Gräslök Gräddfil Gör såhär: Sätt ugnen på det varmaste som går, gärna på grilleffekt. Lägg in plåtar upp och ner så det värms (blir som en het pizzasten) Hacka lök, klipp gräslöken, tina löjromen och häll upp i skålar. Kavla ut pizzadegen och smek på cremé friasche över hela men lämna kanterna. Strö över västerbottenost i önskad mängd. Grädda pizzan i ca 10-15 minuter eller tills den fått färg och osten bubblar. Ta ut och toppa direkt med lök, gräslök, löjrom och gräddfil. Ät genast och njut!