Ska precis sätta mig och skriva klart det sista på manuset som jag har deadline för på torsdag, men ville uppdatera bloggen först. Började bläddra i utkasten och hittade de här biffarna som jag och syrran åt när vi var i sommarstugan i augusti. Den veckan var för övrigt som balsam för hela mitt väsen. Har svårt att förstå att det redan är nästan sex veckor sedan. Hur som helst - bilderna ser kanske inte så tilltalande ut eftersom det blev så mycket röd mat, främst tack vare rödbetorna och vattenmelonen. Men jag går i god för att det var väldigt gott! Har du inte bestämt middagen ännu, testa dessa! Recept rödbetsbiffar ca 6-8 st biffar 2 st rödbetor 1 paket fetaost 2 ägg 1 liten vitlöksklyfta 1/2 dl mjöl 1 msk chiafrön eller 1 msk potatismjöl Peppar, salt & chiliflakes Gör såhär: Riv betorna grovt, blanda med övriga ingredienser i en skål & ställ i kylen ca 10-20 min. Forma till runda biffar och stek i olja tills de får en frasig yta. Serveras förslagsvis med klyftpotatis, knapriga grönsaker & vinägrett: - Hyvla färsk ingefära (ca. 4-5 cm) fint, pressa ur saften ordentligt från köttet i ett litet glas, pressa saften från en halv citron, en skvätt olivolja, en nypa salt + peppar & honung efter smak. Vispa snabbt ihop med en gaffel. Kram!