Jag har övertygat Kim om att vi ska börja äta soppa en gång i veckan. Har ju fått dille på just soppa och fattar inte varför vi inte äter det oftare. Fem anledningar att äta soppa ofta? Det är ett enkelt och bra sätt att få i sig grönsaker. Det är billig mat. Det är näringsrikt och nyttigt. Det är oftast vegetariskt eller veganskt. Det är svingott med någon redig macka till. Plus att det mättar och fungerar fint att ta med dagen efter som matlåda. Fast soppan fraktas bäst i termos såklart, inte i en matlåda pga risken att det läcker ut. Först ut är den här spenatsoppan som vi gjorde i fredags efter babysimmet när min vän Sanna och hennes Louie hängde på hem. Käkade resterna igår till lunch ↓ Recept Spenatsoppa med ägghalvor 4 personer 400 gram fryst spenat 2 msk smör 2 msk gräslök (färsk eller fryst) 1 msk valfritt mjöl 1 liter vatten 1-1/2 buljongtärningar (smaka av) 1 dl grädde salt och peppar 4 ägg Surdegsbröd eller knäckebröd Gör såhär: Koka äggen i cirka 6 minuter. Spola dem i kallt vatten så att de kallnar, skala och dela. Smält smöret i en stor kastrull och vispa ner mjöl och späd med lite vatten. Vispa ordentligt. Tillsätt resten av vattnet, buljongtärning, grädden, gräslök och den frysta spenaten. Koka upp och låt småkoka några minuter. Rör om och smaka av med salt och peppar. Häll upp soppan, lägg i ägghalvorna och servera med någon god macka! Har även tjatat om syrrans broccolisoppa flera gånger. Ska göra den snart igen! Receptet ↓ » Soppa med röda linser fetaostkräm » Syrrans broccolisoppa