Äntligen! Ni har efterfrågat detta. Inte den bästa bilden men låt mig försöka övertyga dig om att den här tonfiskpastan ändå är värd att lagas. Och om vi ska utse en pasta som är godare än alla andra så måste det väl ändå vara bandspagetti? Har fått någon slags dille på den sedan en månad eller så. Kanske inte är helt tillförlitlig för tidigare i höstas var jag lätt besatt av små klassiska makaroner och innan dess ägde pastafjärilar mig men låt en kvinna leva som man brukar säga. Så. Tillbaka till pastan. Tonfikspasta är inte något jag gjort jätteofta i mitt liv, men blev påmind om den i somras då mamma slängde ihop det i sommarstugan och nu påmind igen när Anja gjorde någon variant när vi hälsade på. Och det är förvånansvärt gott. Gott på riktigt verkligen. Och är inte superdyrt och är inte avancerat och är inte krångligt och det blir oftast gott hur man är gör det. Så det du behöver är följande: Pasta (den du tycker bäst om för tillfället, gärna bandspagetti om jag får välja då) Tonfisk (uppenbart jobbigt att missa här) Konserverade tomater (krossade, hela eller vad du gillar) Tomatpuré Scharlottenlök Smör Något gräddigt (baserat på havre eller komjölk, valfritt) Grönsaksbuljong Salt, peppar, paprika, ev. chiliflakes En nypa honung Citron Färskpersilja Parmesan Solroskärnor Ungefär så. Obs! Man kan ju ersätta, byta ut eller skippa någon grej om man saknar det och inte vill ta sig till affären bara för det. Utom kanske pastan och tonfisken då :))) Och jag varken kan eller vill skriva ett mer detaljerat recept än såhär för det blir nog godast om du provar dig fram här. Smaka av. Hacka löken, fräs den i smör, sänk värmen och ha i tonfisken. Häll över tomater och rör ihop en tomatsås. Krydda, smaka av, låt puttra. Smaksätt med honung, pressad citron, tomatpure och annat som ger smak. Låt puttra en stund och blanda ihop med den kokta pastan. Servera med solroskärnor (gärna rostade), persilja och parmesan. Njut! Läs även: Recept: Färsk pasta med örter och pumpakärnor Gilla gärna om ni vill ha fler recept ♥