Jag har snöat in på våfflor den senaste tiden. Har nog ätit det fyra gånger i sommarstugan de senaste veckorna. Vi har varierat mellan klassiska frasvåfflor med kallt vatten och utan ägg och ett par andra varianter. Kan för övrigt rekommendera att ni provar att inleda våffelmåltiden med salta våfflor. Prova kombinationen fetaost, gravad lax och avokado. Helt delikat! Min favorit hittills har nog varit de jag rekommenderade i Metro i måndagens tidning. Bilder och recept är från min artikel där. Recept våfflor Ca 8 stycken Ingredienser: 1,5 dl valfritt nötmjöl eller fint mixade nötter (ex. mandelmjöl eller hasselnötsmjöl) 1 dl havremjölk 0,5 dl vispgrädde 3 ägg 1,5 tsk bakpulver 2 tsk chiafrön 1 nypa salt Smör till stekning Gör så här: Värm våffeljärnet. Lägg chiafrön i en mixer eller matberedare och mixa till ett fint mjöl. Häll ner resten av ingredienserna och mixa samman. Smörj våffeljärnet med smör och grädda till våfflor. Njut! Hemgjord hasselnötskräm Ingredienser: 2 dl hasselnötter 2 msk kakao (raw eller vanlig) 0,75 dl ekologisk honung En nypa salt 1 krm ekologiskt äkta vaniljpulver ev. 1-2 tsk kokosolja Gör så här: Rosta hasselnötterna på en plåt med bakpapper i ugnen på 175 grader i cirka 8 minuter så att skalet spricker men inte bränns. Skrubba dem så att skalet lossnar med en handduk. Mixa nötterna i en mixer tills det blir ett smör (tillsätt kokosoljan om det inte blir ett smör) tillsätt resten av ingredienserna och mixa tills du är nöjd med konsistensen. Häll upp i en burk, förvara i kylen. Ta fram en stund innan servering. Det blir för övrigt godast att låta våfflorna svalna en stund innan de äts. Annars smälter vispgrädden ...