Hej på er! Jag sitter på kontoret och ska precis äta lunch när jag skriver det här. Har frågat Elin om vi ska gå ner och värma våra matlådor i en timme utan att vi ännu lyft på ändan. Men nu ska det ske. Har dessvärre inte den här goda lasagnen utan någon helt medioker rätt som måste ätas upp. Men den här lasagnen. Så lätt att göra och så god! Och den gick relativt snabbt. Lasagne kan annars kännas så omständigt när det ska kokas sås och krävs ganska lång tid i ugnen. Rekommenderar er att testa den här alltså. Förutom att jag är hungrig så mår jag ganska bra. Har många saker som ska göras klart innan jag blir klar för dagen så får eventuellt fortsätta lite ikväll, med en paus för yoga vid 17.30. Har en grej som jag skjutit upp i två veckor nu. Avskyr när jag gör det. En av mina absolut sämsta sidor. Åh. Edith väckte mig igår morse genom att lägga sitt ansikte nära mitt och utbrista "GOD MORGON mamma jag har tänkt vi är bästa vänner". Mmmm. Kan vara så att jag grät en skvätt när jag återberättade det för Elin på kontoret sen, hehe. Men mitt hjärta smäller av. Herregud. Men nog om allt det här. Nu ska jag låta er fokusera på receptet. Kram så länge! Världens godaste vegetariska lasagne Ingredienser 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 1 msk rapsolja 1 paket färska lasagneplattor (à 200 g) 3 msk tomatpuré 500 g krossade tomater 1 tsk flytande honung 1 grönsaksbuljongtärning 2 msk hackad färsk timjan (eller 1 tsk torkad timjan, för 4 portioner) 4 dl vatten 200 g fryst bladspenat 2 halloumiost (à 200 g) 1 1/2 dl pumpakärnor (gärna rostade) 1 1/2 dl riven prästost salt och svartpeppar ev färsk timjan till garnering Gör såhär: Sätt ugnen på 225°C. Skala, dela och finhacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök mjuk i olja utan att de tar färg, ca 3 minuter. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, honung, buljongtärning, timjan och vatten. Koka på medelvärme utan lock ca 5 minuter. Tillsätt spenaten och låt koka ytterligare ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Skär halloumin i tunna skivor. Varva tomatsås, lasagneplattor, pumpakärnor och halloumi i en ugnssäker form, ca 20 x 30 cm. Börja och avsluta med tomatsås. Strö över riven ost. Ställ in i mitten av ugnen ca 20 minuter. Garnera ev med timjan. Läs även: → Tre recept du måste prova!