Men hörni, plötsligt händer det och dra mig på baklänges på den där pyttelilla stolen som jag återkommer till (är orimligt förtjust i det uttrycket) och allt det där. Nu kommer ett recept! Följande scenario utspelar sig på kontoret minst 2,5 gånger i veckan: Jag: Hjälp! Vad ska jag blogga om? Har du några idéer? Elin: Hmmmm. Ett recept!? Jag: *Emoji som ser uttråkad ut* Elin: Men vadå det var så längesedan! Det blir kanonbra! Jag: - Har haft så svårt att tro att inlägg med recept är intressanta av någon väldigt oklar anledning. Så varje gång som Elin föreslagit har jag skrivit om något annat. Men jag vet ju någonstans att det är uppskattat och nu har folk efterfrågat den där vegetariska köttfärssåsen som jag lagade i en live på instagram förra veckan, så nu får det bli! Det första receptet på länge. Men nu när vi ändå är inne på ämnet! Vill ni ha recept och isåfall hur ofta? Eller bara kort och gott nej? :)) Sedan vet jag inte om jag kan kalla det här för recept i och med att det inte finns exakta mått. Men det är ju charmen med såser överlag tänker jag, att man kan ha i det mesta så länge man smakar av och provar sig fram. Gå på smaklökar och magkänsla när ni lagar den så blir det bra. Smaka av ofta säger jag som själv smakar av alldeles för lite. Ska bli bättre på det. Recept vegetarisk "köttfärssås" röda linser krossade tomater riven rotselleri alla kryddor du har i skåpet, typ. (Oregano, timjan, örter, svartpeppar, chiliflakes, paprikapulver, örtsalt osv) tomatpuré dijonsenap (någon rekommenderade det i liven, hade det inte hemma men anar att det blir gött) grönsaksbuljong vatten vitlök gullök citron olivolja persilja parmesan Ni ser ju. Ha i det mesta helt enkelt! Krydda friskt. Fräs lök och vitlök i olivolja först. Häll ner vatten, buljong och linser och dra på med resterande. Smaka av. Enjoy!