Kyckling går ju att förvandla på hundratals olika sätt. En ny favorit är den här ugnsbakade varianten med cashewkräm, eller som det blev den här gången "cashewknäck". Hemligheten stavas ingefära, cashewnötter och lime. Detta kan vara den godaste kycklingrätten någonsin! Fyll en smord plåt med valfria grönsaker. Jag valde zucchini, paprika, sugar snaps, lök, svamp & broccoli. Ringla över med kokosolja, salt och peppar. Hacka kycklingfilé i mindre bitar och stek på medelhög värme i smör och rejält med riven ingefära. Fega inte! Lägg dem på grönsakerna när de fått färg men fortfarande litelite rosa i mitten. Ställ in i ugnen i ca 10 min. Häll ca 5-6 dl cashewnötter, minst 4-5 cm färsk ingefära, 1 msk kokosolja, 1 chilifrukt och några droppar limesaft i en mixer. Kör på full effekt tills det blir en kräm, minst 5 min. Ta ut plåten och bred ut cashewkrämen över kycklingen. Grädda i ugnen i ytterligare 10-15 min så kycklingen är genomstekt och grönsakerna mjuka men knapriga. Pressa sist några droppar lime över det hela innan servering. Servera med ris och njut! .