Det finns ris och så finns det kokosris. Alltså ris som kokats i kokosmjölk. Det kan vara något av det godaste jag vet. Det är något med den där krämiga konsistensen som gör att allt annat känns blekt i jämförelse. Gör detta och testa olika tillbehör. Vi har ofta lax, en kyckling är minst lika gott. Och gör det vegetariskt genom att blanda runt det som en sallad tillsammans med rejäla grönsaker, avokado, koriander, hackade nötter och sojabönor. Eller ät den tillsammans med grillad halloumi eller ugnsbakade rotfrukter som marinerats i saltvatten och citron. Ja, testa detta - framförallt kokosriset! Recept ugnsbakad lax med spenat och kokosris ca 4 portioner 4-6 laxfiléer 2 burkar kokosmjölk 1 pkt jasminris 2 nävar fryst spenat 1 msk ekologisk grönsaksbuljong färsk basilika olivolja citron salt och peppar Ev. bönsallad som du blandar ihop av ruccola, valfria färdigkokta bönor, en skvätt olivolja, en skvätt citron, en skvätt balsamvinäger och en nypa salt. Gör såhär: Sätt ugnen på 225 grader. Lägg laxen i en smord ugnsform, strössla över salt, peppar och toppa med spenaten. Grädda tills fisken är precis genomstekt. Koka upp riset enligt instruktion på förpackningen men med kokosmjölk istället för vatten. Jag använde vanligt jasminris. Var uppmärksam på värmen så det inte bränner i botten. Tillsätt ev lite vatten i slutet om det behövs. Toppa med färsk basilika, pressa över citron och servera med en valfri sallad och njut. Läs mer: > Recept för lunch och middag!