Hörni! Alltså! Jag vet knappt vilka ord jag ska välja. Har ni provat ugnsbakad sötpotatis? Om inte - GÖR DET BARA. Förlåt för de stora bokstäverna men ni behöver förstå hur förbaskat gott det är. Svingott som syrran skulle sagt. Det är så gott att jag sörjer att jag inte upptäckte sötpotatisen förrän typ 2012 eller så. Om du fortfarande tvekar - det går supersnabbt att göra den också. Och är enkelt. Det enda som krävs är olivolja, smör, flingsalt - och sötpotatis såklart. Och eventuellt chiliflakes om man tycker att det är kul. Gör såhär: Sätt ugnen på 200 grader (varmluft). Dela sötpotatisen på tvären. Massera den med olivolja och lägg i en ugnsform. Skär ett kryss i mitten, placera en klick smör på krysset och strössla över flingsalt och chiliflakes. Sätt in i ugnen och grädda i ca 20 minuter eller tills den blivit så mjuk som du önskar i mitten. Servera med något du gillar. Exempelvis sesampanerad halloumi, hummus och grönsaker. Såhär ser den alltså ut när det är dags att skjutsa in den i ugnen ↓ Och såhär gyllene och fin ser den ut när den är klar ↓ Lagade det här till mig och min koordinator Elin i fredags. En snabb lunch som blev så god. Det hela var dock spontant så det var lite för lite mat. Vi delade på en stor sötpotatis, men vanligtvis så äter jag nästan en hel stor själv. Edith fick inte smaka eftersom den var täckt av chili men hon är så intresserad av allt som vi stoppar i munnen. Det är så roligt att börja introducera mat och låta henne upptäcka livets grej. Läs mer: → Recept till lunch och middag