Ibland finns det inget godare än pasta. Ni vet sådan där smakrik, piffad och rejäl med tydliga smaker och knapriga råvaror. Sådan där pasta som fått behålla sin spänst och toppats med parmesan. Det är den jag menar. Den senaste tiden har jag verkligen fått ett sug efter nästan knaprigt syrlig pasta, oboy så gott! Att tillaga en pasta på rätt sätt skapar verkligen fantastiskt goda middagar och det behöver inte bli sådär tungt med bara gräddiga såser. Prova denna! Fias superpasta: Välj en pasta av god kvalitet, gärna ekologisk. Jag tog rejäla pastasnäckor. Koka enligt anvisningar med en ekologisk grönsaksbuljong, örtsalt och några droppar olivolja. Hacka/dela/skär valfria grönsaker. T.ex. bladspenat, krossade vitlöksklyftor, rödlök, körsbärstomater, avokado, färsk basilika, tunna paprikaslices, Skölj av pastan, rör ner den godaste tomatsåsen/passerade/krossade tomater du kan hitta eller göra (finns färdiga ekologiska alternativ) och en msk sesamolja. Rör ner grönsakerna, svartpeppar, rostade pumpakärnor (rostas i en stekpanna med salt på hög värme) och hackade valnötter. Pressa över citron precis innan servering. Ät den som den är = vegetarisk. Servera med riven parmesan och/eller stark choritzo, grillad kyckling eller krämig fetaost/halloumi.