Det här med hemgjord pizza .. lite trist eller helt fantastiskt. Den senaste tiden har vi börjat göra den på ett nytt sätt plus att jag kommit på de perfekta smakerna vilket gjort att jag vill påstå att detta är världens godaste hemgjorda pizza! Ni ska få knepet och smakerna. Såklart! Knepet: > Grädda pizzan på varma plåtar som sitter upp och ner i ugnen. Det ger värme under ifrån vilket skapar en frasig och spröd botten. Smakerna: > Prova att knäcka ett ägg på pizzan innan du stoppar den i ugnen. Så.gott. > Köp alltid riktig buffelmozarella, de är verkligen godare än de på komjölk. > Gör pizzorna på tunna tortillabröd. Bra storlek och tunn botten som blir både god och fräsch. > Toppa den gräddade pizzan med ruccola, färsk basilika, oregano, olivolja och svartpeppar. Det gör stort skillnad! Recept hemgjord pizza Du behöver: Små tortillabröd Krossade tomater Vitlök Honung Svartpeppar Olivolja Oregano Chiliflakes Valfria toppings, exempelvis: paprika, svamp, ägg, skinka, rödlök, ananas, riven ost, mozzarella, halloumi, tomater etc. Ruccola Basilika Gör såhär: Sätt in en-två plåtar i ugnen, vänd dem upp och ner. Sätt ugnen på ca 225 grader i varmluft. Koka ihop krossade tomater med en nypa svartpeppar, chiliflakes, en liten sked honung, salt, en msk olivolja, vitlök och oregano. Smaka av och låt koka några minuter. Bred på ungefär en sked tomatsås på en tortilla, hellre för lite än för mycket så den inte blir för blöt. Lägg på valfri topping, förslagsvis mozzarella först, sedan valfri topping. Undvik att lägga på för mycket på höjden och välj hellre 3-4 topping på en pizza. Strö över svartpeppar och lite krossat flingsalt. Avsluta med att knäcka ett ägg i mitten, strö över chiliflakes och lite flingsalt. Grädda i ca 10 min i ugnen, tills den fått färg och blivit spröd. Toppa med ruccola, färsk basilika och olivolja. enjoy!