Nu när det finns sådana mängder med kantareller gäller det att passa på att göra goda grejer av dem. Utan att försöka övertyga er vidare så säger jag att detta kan vara världens godaste kantarellsoppa! Med vitt vin, mängder av kantareller och vispad grädde kan det inte bli fel. Att den dessutom går så fort att göra är ett plus i kanten. Så, hem och gör den nu! Recept på världens godaste kantarellsoppa! 1 - 1,5 l kantareller, gula- eller trattkantareller. 1 gul lök 3 msk smör 2 msk vetemjöl 1 dl vitt vin 7 dl mjölk 1 1/3 grönsaksbuljongtärning 2½ dl vispgrädde Salt Peppar Gör såhär: Ansa och skär svampen i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Fräs lök och svamp (spara några svampar att garnera med till servering så ser det extra trevligt ut) i smör i en gryta. Rör i mjölet och häll i vinet, låt det hela sjuda i 5 minuter. Tillsätt mjölk och grönsaksbuljong. Koka soppan på svag värme i ca 10 minuter. Mixa/lösvispa grädden. Mixa soppan slät med en stavmixer och blanda med den lösvispade grädden. Smaka av med salt och peppar. Garnera med lite stekta svampar. Serveras gärna med ett gott bröd till. Till soppan åt vi den här glutenfria filmjölkslimpan som jag gjort i muffinsformar: - Recept glutenfri filmjölkslimpa Receptet kommer härifrån.