Jamen det är inte ens en överdrift - det här ÄR världens godaste tomatsoppa! I vart fall den överlägset godaste som jag smakat. Det är något speciellt som sker när man först ugnsbakar grönsakerna. Det blir helt enkelt svingott! Ni måste prova och berätta gärna om ni håller med. Det är också härligt att den är enkel att göra (bara skiva upp grönsakerna, grilla i ugnen, mixa ihop och koka en stund), är helt vegansk och innehåller billiga ingredienser. Tack till min systerdotter som tog in den här soppan i mitt liv och varsågod för tips och allt det där, nu ska jag sluta försöka övertyga er och håva fram receptet. Världens godast tomatsoppa 4 portioner Ingredienser 5 tomater 1 paprika 1 gul lök 5 vitlöksklyftor 1 kruka färsk basilika 1 dl tomatpuré 3 msk olivolja + till plåten 1 msk socker 1 liter vatten 2 grönsaksbuljongtärningar 1/2 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar Gör såhär: Sätt ugnen på 200 grader (obs! Ej, varmluft då bränner du kanske allt som jag gjorde första gången) och smörj en ugnsplåt med olivolja. Skölj, skala och skiva grönsakerna (inkl. lök och vitlök). Lägg allt på plåten och ringla över lite olivolja. Salta. Grilla i mitten av ugnen i ca 45 min. Håll koll så det inte bränns. Ta ut grönsakerna och lyft över i en stor kastrull. Låt svalna och mixa till en puré tillsammans med en näve färsk basilika. Rör ner tomatpurén, olivolja och socker i grönsakspurén. Häll över vattnet och lägg i buljongtärningarna och rör om. Koka soppan på medelvärme i 20 minuter. Rör om då och då. Smaka av med salt och peppar. Häll upp i djupa tallrikar och servera. Det är inte helt lätt att äta soppa när man är 15 månader men Edith gav det ett försök : )