Den här veckan har bjudit på två luncher som var så goda att jag gärna skulle äta dem igen. Får testa att återskapa dem hemma någon gång! Titta bara på salladen där ovan ↑. Det var en salig blandning av ugnsbakad sötpotatis, rostade nötter, grönkål, gurka som marinerats på något sätt, persilja, något såsigt, krispiga rädisor, ruccola osv. Och då har vi inte ens pratat om hummusen ... måste lära mig att göra god hummus! Sitter ni på några knep? Det är såhär sallader ska vara, matiga, krispiga och rejäla. Åt den på ett event hos Pom & Flora på Odengatan. Och sedan har vi min favorit: sopporna! Det finns ju ett ställe rätt nära där vi bor (Haga tårtcomapani & bageri) som har dagens soppa alla dagar i veckan. Har nog vart där minst en gång i veckan sedan jag upptäckte det och det är alltid olika soppor och alla är alltså svingoda. Det är något med balansen i soppan som jag sällan får till själv. Den här var med kronärtskocka som bas och innehöll gissningsvis även grädde, vitt vin och buljong. Tre sorters surdegsbröd till och smör inrullat i smörpapper. Sådant gillar man! Åt även en på rostad majs och kokosomjölk där förra veckan. Den var sjuk. Var även där tidigare idag och käkade ... ni hör ju. Är besatt av deras soppor.