Hallå! Jag har äntligen gjort min första vegetariska gryta. Ja, hundra år för sent men äntligen! Äter mer och mer vegetariskt och har ju länge gjort hundra versioner av bl.a den underbara halloumin vilket gjort att jag glömt de där härliga bönorna. Men nu jädrar. De vegetariska grytorna är här för att stanna. Speciellt eftersom min kille också godkände, även om han fuskade första gången och tryckte två korvar till ... Vegetarisk böngryta 500 gram/1 pkt krossade tomater 2-3 röda linser 1 pkt stora vita bönor Ca 1 l vatten Grönsaker som paprika, skivade morötter, lök, svamp, etc Kryddor som chili, svartpeppar, örtsalt, ekologisk grönsaksbuljong, honung, vitlök Koka upp buljongen med vattnet. Häl ner linserna, morötterna, valfria kryddor, lök, och låt puttra på svag värme i ca 10 min. Rör ner bönorna, krossade tomater och resterande grönsaker. Smaka av och addera eventuellt mer krydda eller grönsaker. Prova dig fram, lägg till eller ta bort sådant som du gillar eller inte gillar. Det här är bara en grund att utgå från. ,. tillbehören till min gryta blev sugar snaps, eko-tomater, bladspenat och två surdegsbröd med smör, ost och gurka. Vill du ha inspiration för att äta mer vegetariskt så hittar du det genom att klicka nedan: Min favorit: Halloumi med sötpotatis En lättlagad lunch med halloumi, örter och salladsrester. 7 tips och ett recept på en fantastiskt god tallrik med chevre. Världens godaste pasta som kan ätas vegetarisk eller med valfria tillbehör. Tips för att ta vara på maten och hur du sätter ihop en god lunch av resterna.