01. Varva chiapudding med smoothie eller yoghurt. De lyfter varandra i både smak och näring. 02. En grej som är svingod: Stek äppelklyftor i kokosolja och kanel. Servera med keso. Njut! 03. Koka upp 2 dl valfria bär med pyttelite vatten (ca 1 msk), pressa ner citron, låt svalna och rör ner 2 msk chiafrön. Häll upp i en burk och ställ svalt. Tadaa, du har nu chiasylt att pimpa din gröt, smoothie, overnight oats och liknande med. 04. Gör en smoothie kvällen innan eller morgonen efter och häll upp i termos. Då har du en iskall och krämig smoothie när det är dags att äta den. 05. Rosta kokosflingor genom att hälla upp en påse i en torr stekpanna, sätt på hög värme och rör runt tills kokosen blivit gyllenbrun. Se upp så det inte bränns! Förvara i en glasburk och strössla över fil, gröt, yoghurt, desserter, fruktsallader och typ allt. Läs mer: → Så gör du din smoothie mer proteinrik! → Den stora smoothieguiden!