Bananer går att använda till så otroligt mycket. Min största favorit i kategori banan är ju banankakan som jag aldrig tröttnat på. skulle kunna äta den till fika dagligen. Vill en ta vara på bananen på fler sätt rekommenderar jag att frysa den för att enkelt kunna plocka fram till t.ex. smoothies eller sorbet. Jag brukar använda bananerna ungefär såhär: Nyköpta: På gröt, musli eller i bröd eller bollar. Börjar bli övermogna: Fryser in i slantar Börjar bli dags att kasta: Bakar banankaka eller gör en snabb sorbet. Det lättaste är att första skiva upp bananen i slantar, lägga på en tallrik, låta frysa och sedan hälla över i en burk som förvaras i frysen. På så vis håller de sig skivade och du kan välja antal. Fryser du alla på en gång kommer du bara få en stor klump som är oerhört trög att få loss något från. Välj med fördel alltid ekologiska bananer. Godaste recepten med banan: - Bananbröd för mellanmål, naturligt socker- & glutenfritt. - Världens godaste och saftigaste banankaka. - Supersnabb och underbar chokladsmoothie. - Ljuvlig bananglass med valfri smaksättning.