Chiapudding var ett av de mest googlade orden 2014. Vi fick chiafeber. Alla ville äta chiafrön och göra chiapuddingar. Jag förstår trenden. Chiafröet är oerhört näringsrikt och skapar ett bra mellanmål på en kvart. Ja jädrar. Det finns mängder med varianter som gör den här grejen god. Jag har oerhört svårt för de med kokosmjölk medan andra älskar den. Det bästa är att prova sig fram och hitta sin version. Här kommer en liten guide för den omtyckta chiapuddingen! - Ät puddingen som gröt med mjölk, sylt, bär, rivet äpple, kanel eller andra godsaker. - Ät puddingen som en gröt med mjölk, sylt, bär, rivet äpple, kanel eller andra godsaker. - Prova att göra den på en bas av havremjölk, mandelmjölk, rismjölk, mellanmjölk, yoghurt eller annan vätska. - Gör den som en dessert genom att smaksätta med t.ex. kakao och servera med riven choklad, bär och kokosgrädde. - Gör det sött med något härligt som honung, kokossocker, dadelpure, bär, mixad torkad frukt, mixad banan eller agave. - Prova att smaksätta puddingen med diverse smaker som mixad mango, blåbär, kanel, kardemumma, hallonsylt eller frukt och bär. Utgå från grundreceptet på 0,5 dl frön och 2 dl vätska. Smaksätt och söta efter behov. Det kan hända att du kan behöva justera mängderna så prova dig fram. Rör ihop chiafrön med vätskan, sötning och eventuell smaksättning. Ställ kallt i minst 15 min, gärna längre. Rör ibland. Toppa med diverse godsaker strax innan servering. Recept på chiasylt hittar du genom att klicka här.