Nu har jag äntligen börjat hitta tillbaka till mellanmålen igen! Jag har tidigare nämnt att jag under en period i våras slarvade med dem vilket (såklart) gjorde mig trött, okoncentrerad och oerhört hungrig. Igår fick Elin uppdraget att bunkra upp med mellanmål till oss här på kontoret. Det gör så oerhört mycket att ha nära till något ätbart och ha möjligheten att kunna fylla på energi regelbundet. Det var så lyxigt att idag kunna avrunda ett möte med en skål med grekisk yoghurt, kiwi och granola innan jag cyklade iväg till dagens träningspass. Och att jag nyss botade mitt låga blodsocker med jordnötssmör på ett knäckebröd, chaite och mörk choklad. Mellanmål alltså. Jag blir bättre på jobbet och i livet när jag äter dem. Så, för att avrunda det här inlägget så tar vi ett recept i repris. Det var så många som uppskattade de här mellanmålsmuffinsen när jag bloggade om dem för ett år sedan, så tänker att de säkert uppskattas igen. Rekommenderar dem varmt! Ät dem som de är eller piffa till med något mättande som skivad avokado, nötsmör, mosad banan, någon kryddstark ost eller stekt ägg. Börja med att mixa bananen och äggen till en slät smet. Rör ner de torra ingredienserna. Fyll muffinsformar med smeten, toppa med frön och grädda. Jag rostade mina i brödrosten och åt dem varma med smör. Så sjukt gott! Nyttiga mellanmålsmuffins Ca. 6-8 större muffins. 4 ägg 2 bananer 1 1/2 dl kokosolja 4 dl mandelmjöl 1/2 dl havrekli 2 msk psylliumfrön 2 msk chiafrön 1 tsk honung 1 tsk bikarbonat Ev. 1 krm kardemumma En nypa salt Gör såhär: Mixa bananen med äggen till en slät smet. Smält kokosoljan, låt den svalna och rör ner honungen. Rör ihop med äggsmeten. Blanda ihop mjöl, frön, kli, bikarbonat, saltet och kardemumman med en gaffel och rör ihop med resten av smeten. Häll smeten till hälften i muffinsformar och grädda i ugnen på 175 grader i ca 15-20 min tills de fått färg och blivit nästan torra i mitten. Låt svalna helt innan du skär i dem. Servera med goda pålägg eller är som de är. Välj glutenfritt havrekli/mixade glutenfria havregryn eller skippa det helt så blir muffinsen helt glutenfria. HÄR finns fler recept på goda mellanmål.