Har några frågor om chiasylten. Har du alltid chiafrön i exempelvis din lingonsylt? Vad sötar du lingonsylt, äppelmos oc chiasylt med? Är det honung, fikon eller kokossocker? Vad anser du är godast? FIA SÄGER: Chiasylt är något jag upptäckt ganska nyligen och tycker är helt genialiskt. Provar olika varianter och nu senast blev det med blåbär vilket blev jädrans gott. Blåbär, en sked honung och chiafrön. Super! Har ännu inte provat äppelmos med chiafrön och lingonsylt med frön tycker jag blev sådär, föredrar den helt klart utan chia rent smakmässigt. Brukar höfta fram min version av sylt och det brukar se ut ungefär såhär: Bär eller furkt + honung eller kokossocker + ev chiafrön Häller i bär/frukt i en kastrull, gärna tinade och mosade, låter de koka upp i 1-2 min, stänger av plattan och rör ner det söta. Kyler snabbt i kallt vatten och häller upp i en burk som blivit diskad och upphettad i ugnen på 100 grader. Färdigt! Äppelmos gör jag alltid av ekologiska äpplen och föredrar då honung framför kokossocker då jag tycker de gifter sig bättre. Har ofta i någon smak som kanel eller ingefära och några droppar citron för syra. Förvaras i kylskåp och håller i ca 1-2 veckor, kanske mer men den tar alltid slut innan så har inte testat. ,. blåbärssylten är godast i filmjölk, på chiapudding, gröt och fruktsallad. Eller ja, på typ allt.