Äppelpaj, äppelmos,äppeltider, äppelkris. Det är en het tid för alla äppelälskare och jag har svårt begär efter allt som går att ordna med äpplen. För att tillfredsställa ett äppelsug slängde jag ihop den här varianten på dundergod mellanmålspaj som ger bra mängder av protein, fett och kolhydrater. Blanda ett par tre skedar mandelmjöl, en skvätt kokosolja, vatten, några skedar kokosflingor, en näve hackade nötter och en sträng honung. Krydda med kanel, salt. Skiva/hacka ett äpple och blanda med några skvättar kanel. Smörj & bröa små portionsformar, alt. en mindre vanlig form, med kokosolja och havregryn. Varva äpplen med smuldegen i lager på lager och toppa med smulor. Täck med aluminiumfolie och grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader tills det blivit genomvarmt. ,. servera med vispad grädde/keso/kvarg som du smaksatt med en nypa ekologiskt vaniljpulver. .