AH. Äntligen! Efter mängder med försök är de nu här. De perfekta raw food-bollarna! Dessa är så chokladiga, sötsalta, underbart delikata att det verkligen känns som en chokladtryffel deluxe. Fy jäsiken så bra de blev! Ska ni testa några så ta dessa. De är garanterat de godaste ni kommer att ge era smaklökar. Mixa ca 1 dl solroskärnor, 2 dl hasselnötter och ca 1 dl valnötter till ett mjöl, gärna med några bitar kvar. Mixa över 2 dl vattenbadade dadlar med ca 1 dl vatten, ca 70 gram 86% smält choklad, ca 3 msk rå honung, 1 dl starkt kaffe, 4 rejält msk kokosolja i en annan bunke. Rör ner en nypa salt, 1 tsk vaniljpulver, 3-4 msk rå kakao, 3-4 msk kakao i nötmjölet och blanda noga. Rör ihop den blöta smeten med nötmjölet till en kraftig deg. Tillsätt ev. mer vätska/kakao/choklad/nötmjöl/honung för rätt konsistens och smak. Rulla till små bollar, doppa i kokos/kakao/sesamfrön/linfrön och ställ ett par timmar i kylen. Smakar bäst kylskåpskalla eller iskalla. Förvaras i frysen och passar perfekt som mellanmål och fika.