Jag fick en kasse äpplen från mina föräldrars trädgård och var alltså tvungen att göra äppelpaj! Hade helst gjort mammas variant med toscatäcke men eftersom jag vill att Edith ska kunna äta den så blev det en utan strösocker. Jag höftade ihop grejer som är gott så receptet blir inte på pricken, men jag lovar att den inte kan gå fel så länge man provar och smakar lite hela tiden. Recept: Äppelpaj som passar till mellanmål Ingedienser: ca 6 äpplen (skalade) ca 1 dl valnötter ca 150 gram smör ca 2-4 msk vetemjöl ca 1-2 dl havregryn ca 2 msk riven kokos ca 1-3 msk honung kanel salt Gör såhär: Mixa ihop havregryn, valnötter och kokos. Rör ihop med vetemjölet och en nypa salt. Smält smör och rör ihop med grynblandningen och forma till en smulig deg. Tillsätt några havregryn om inte är mixade för att få knaprigare konsistens. Skiva äpplena och lägg i en smord ugnsform. Massera in valfri mängd honung i smuldegen. Strössla kanel över äpplena och strö över smuldegen. Strössla över mer kanel. Grädda i ugnen på ca 175 grader i ca 15-20 minuter. Som sagt, använd bara det här som någon slags grund och prova er fram till önskad smak och konsistens. Jag höftade hejvilt så det ovan är bara skrivet ur minnet.