Här är ditt nästa bröd! Jag och Edith bakade det här brödet i söndags (postade på insta-story) och fick flera önskemål om receptet. Det finns ju mängder med recept på filmjölksbröd så ibland googlar jag bara och tar första bästa, men oftast kör jag mitt gamla recept som jag bloggat om flera gånger tidigare. Nu ser jag ju att man inte ser så värst mycket av själva brödet på de här bilderna eftersom det är mycket pålägg, men föreställ er att det är nyrostat (är det ens ett ord?), mustigt, lite sött och samtidigt knaprigt. Alltså riktigt gött. Receptet för 2 limpor: 4 dl fibehravregryn 7 dl dinkelmjöl fullkorn 1,5 dl vetegluten (kan ersättas med annat mjöl) 1,5 dl vetekli 1 skopa bake pro-protein (kan uteslutas) 2 dl krossade linfrön 2 dl russin eller aprikoser 2,5-3 dl hackade hasselnötter & valnötter 4 tsk bikarbonat 3 tsk salt 1 liter naturell yoghurt eller filmjölk 3% 2 ägg 3 dl riven morot 5 msk agave sirap Gör såhär: Blanda de torra ingredienserna i en stor (!) bunke och blanda ordentligt. Tillsätt därefter resterande och blanda till en kletig deg. Smörj en brödform med smör och täck med sesamfrön. Grädda längst ner i ugnen på 150 grader ca. 1 timme & 20 minuter. Brödet ska vara nästan torrt i mitten. Låt svalna på galler innan du skär i det. Går utmärkt att skiva och frysa in.