Hej på er! Jag sitter och jobbar med det sista inför morgondagens deadline (berättar mer inför lanseringen nästa vecka) och har tillbringat de senaste timmarna i bloggens arkiv för att leta bilder. Hittade de här bilderna på den godaste saken som går att äta (typ) - avokado och tänker att de får stå ut med att återanvändas. Här är tre recept med just avokado! Chokladmousse med avokado Ca 3 portioner Ingredienser: 2 mogna avokado ca 120 gram choklad ca 70% 2 tsk kokosolja 2-4 msk agavesirap En nypa flingsalt Gör såhär: Mixa avokado, salt och sirap till en jämn smet. Smält chokladen tillsammans med kokosoljan över ett vattenbad. Häll sakta i den smälta chokladen i avokadosmeten och blanda. Smaka av! Ställ moussen i kylen för att stelna i ca 45 minuter. Servera gärna med färska bär och vispad grädde. Avokadosalsa Ca 2-3 personer Ingredienser: 1 mango 1 gurka 2 avokado 1 ask coctailtomater 1 kruka koriander 1 tsk balsamvinäger 1 vitlöksklyfta ½ dl olivolja 1-2 lime salt, peppar, chiliflakes Gör såhär: Rör ihop oljan med vinägern, pressa i limen och vitlöken. Skala och hacka resten. Smaksätt med kryddorna. Servera till kyckling, vegetariska biffar eller fisk. Ugnsbakad avokado 4 halvor Ingredienser: 2 avokado 4 ägg Chiliflakes Salt och peppar Färsk basilika Gör så här: Sätt ugnen på 225 grader. Dela avokadon och ta ur kärnorna. Gröp ur avokadon till hälften och lägg halvorna i en ugnssäker form. Knäck ett ägg i varje halva. Krydda med salt, peppar, chiliflakes och hackad basilika. Baka i ugnen i cirka 15 minuter. Perfekt mellanmål eller till brunchen! Nu ska jag äta mellanmål och intervjuas för Metros studenttidning. Trevlig kväll!