Jamen hur hanterar man att inte kunna äta mjölkprodukter (läs mer här) när "världens godaste kladdkaka" innehåller mängder med smör?! Man gör det enda rätta och börjar modifiera den för att kunna njuta av den ändå. Ingen mjölkallergi i världen kan hålla mig ifrån denna ljuvliga skapelse! Så den här blev allergivänliga i form av att den är fri från mjölk och gluten - och om man använder äggersättning blir den helt vegansk om man skulle önska det. Spetsade till den med några nya detaljer som jordnötter (där rök det allergivänliga för vissa men ändå), men de går ju att hoppa över eller byta till annat. Adderade även hackad choklad som en sista detalj innan den åkte in i ugnen. Recept mjölkfri och glutenfri kladdkakaIngredienser:240 g Naturli (eller annat mjölkfritt alternativ)420 g strösocker (5 dl) (blandade både strösocker och muscovadosocker, smaka av så det blir den smak du önskar iom att mucovadosockret ger lakritssmak)220 g ägg (4), rumstempererade (går att byta till äggersättning om man önskar vegansk kaka)8 g vaniljsocker (2 tsk)60 g kakao (1,5 dl) 120 g glutenfri mix eller t.ex. mandelmjöl (2 dl)6 g salt (1 tsk)ev. en näve hackade nötterev. en näve hackad mörk chokladGör såhär: Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund form med avtagbara kanter. Smält "smöret" i en kastrull. Rör ner socker, ägg och vaniljsocker med hjälp av en slickepott. Vispa EJ. Blanda ihop kakao, mjöl och salt och vänd ner det i smeten. Häll i smeten i formen, hacka choklad och nötter och strössla dem över smeten. Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 12-18 minuter, tiden beror på din ugn. Tänk på att den fortsätter bakas efter att man tagit ut den. Den brukar vara färdig när den börjar torka i kanterna men fortfarande är lös i mitten. Ställ kallt och låt helst vila några timmar i kyl eller frys innan servering.Jag serverade min med havregrädde som vispats med en nypa vaniljsocker och färska jordgubbar. ENJOY!Recept: Världens godaste kladdkaka!