» Undvik den bruna sörjan. Tänk färg när du komponerar din smoothie. Håll dig till ingredienser i samma färgskala så undviker du en brun sörja. Vi äter ju även med ögonen. » Förvara din smoothie i en termos så håller den sig kall hela dagen, perfekt till eftermiddagens mellanmål. » Tillsätt lite vätska i taget för att hitta den där krämiga konsistensen. » Variera genom att göra din smoothie med en bas av färskpressad juice, havredryck, yoghurt eller kokosvatten. » Proteinberika smoothien genom att tillsätta smakrika och naturliga proteinkällor som pumpakärnor, jordnöts- eller mandelsmör, chiafrön eller hackade nötter. » Frys in bruna bananer och överbliven avokado. Perfekt att tina i några minuter och ha som bas i en smoothie. Som en bonus så smakar frysta bananer lite som glass – visst är det toppen? Grundrecept 1 banan ½ avokado cirka 2-3 dl havredryck Smaksättning » 2 dl frysta blåbär » 1 tsk kardemumma » 1 msk mandel- eller jordnötssmör Gör så här: Skala bananen och lägg i en stark mixer. Gröp ur avokadon och häll ner hälften av vätskan. Välj smaksättning och ha ner ingredienserna. Mixa samman och fyll på med vätska tills du nått önskad konsistens. Smaka av och häll upp i ett glas. Servera direkt. Det här är ett av mina jobb i amelia som publicerades i tidningen 2018.