Den här veckan har jag lovat mig själv att prioritera mellanmålen. Först ut är en smoothie på grönkål som jag förbereder kvällen innan och förvarar i en termos. Just grönkål och andra gröna blad är jättebra att förgylla smoothies med eftersom de bidrar med massor med kalcium, vitaminer, fibrer, järn och innehåller 45 olika flavonoider som är anti-inflamatoriskt och antioxidanter som bl.a. sägs skydda mot olika former av cancer. Grönkål sägs ofta vara den ultimata grönsaken och utses ofta till "den absolut nyttigaste grönsaken". Gröna smoothies blir gärna lite träiga och smaklösa så jag piffar gärna till dem med någon sötma från någon frukt och syra från citron, lime eller grapefrukt. ,. jag blandade och skalade färsk grönkål med kiwi, bladspenat, rostade mandlar, gurka, äpple, päron och citron i en skål och som fick stå i kylen över natten. ,. i morse lade jag ner allt i mixern med en skvätt havremjölk och mixade till en slät massa. ,. då hällde jag ner fryst mango och en halv banan och mixade lite till. ,. så åkte den ner i termos för att drickas till mellamål i eftermiddag. ,. det som blev över förgyllde frukosten. Smoothie på grönkål: ca 2-4 glas. 1 näve rostade mandlar 1-2 nävar grönkål 1 näve bladspenat 1 mindre päron 3-4 cm gurka 1/2 äpple 1 citron 1 kiwi ca 1-2 dl valfri mjölk/havredryck/nötmjölk 1/2 banan ca 2 dl fryst mango Mixa ihop samtliga ingredienser till en fluffig och iskall smoothie. Ingredienser kan självklart bytas ut eller minskas ner. Smaka av! Ju mindre vätska desto fluffigare smoothie. Fler recept: --> Smoothie med jordnötssmör --> Grön smoothie på spenat --> Smoothie med basilika